Site icon Gazeta Brașovului

„Vom construi un centru de prevenție și reabilitare pentru dependenții de substanțe interzise, alcool și jocuri de noroc” – Lucian Patrașcu, PSD Brașov

 

Mai mult, USR a încercat să treacă prin Parlamentul României o lege care legaliza posesia și consumul de așa zise droguri ușoare ceea ce a stârnit controverse și îngrijorări în rândul cetățenilor.

De asemenea, avem mulți dependenți de alcool și de jocuri de noroc. Este important să abordăm aceste probleme cu seriozitate și să oferim sprijin celor afectați.

Brașovul are nevoie de un centru de prevenție și reabilitare a dependenților de substanțe interzise, alcool și jocuri de noroc. Discutând cu specialiști din domeniul psihologiei și educației am ajuns la concluzia că nu mai putem aștepta ca alții să facă ceva ce putem face chiar noi. Acești consumatori, fie că acceptăm sau nu, sunt copiii noștri, frații și surorile noastre, prietenii noștri, vecinii noștri. Nu ne mai putem baza pe campanii sterile de informare, trebuie să acționăm acum!

Proiectul propus de mine, se va concentra pe două direcții. Una este cea de prevenție, iar a doua este cea de reabilitare. În prezent consumatorii de droguri și dependenții de jocuri de noroc nu au unde să meargă pentru a primi sprijin specializat, care să îi ajute să scape de dependență. În plus, partea de prevenție care acum este aproape inexistentă, rezumându-se la împărțirea de pliante informative și la organizarea de sesiuni de comunicări, trebuie să fie mai activă și să implice atât tinerii, cât și adulții.

Indiferent de care dintre aceste direcții discutăm, abordarea trebuie să fie una completă și complexă. Spuneam anterior că în prezent sunt multe campanii de informare sterile, fără finalitate. Îmi permit să le numesc sterile, deoarece acestea scapă din atenție unul dintre cei mai importanți factori: adulții din viața copiilor. Fie că ne place sau nu, copiii au nevoie de noi, oamenii mari, să ii ajutăm să prevină consumul de droguri și să se reabiliteze în cazul dependenței de aceste substanțe.

Educația și sănătatea sunt prioritare pentru PSD! Iar când vorbim despre consumul de droguri, consumul de alcool la minori și dependența de jocuri de noroc observăm o îmbinare tristă a acestora.

Administrația USR demonstrează încă o dată că este paralelă cu nevoile brașovenilor. Să sperăm că în urma alegerilor locale din 9 iunie, vom avea puterea să ducem la împlinire acest proiect.

 

Lucian Patrașcu, președintele Organizației Municipale Brașov a PSD       

 

#GazetaBrașovului

Exit mobile version