Site icon Gazeta Brașovului

Top 5 filme de Crăciun

5. A Christmas Carol

Încă fiind considerată cea mai bună adaptare a poveștii legendare a lui Charles Dickens, acest film din 1951 prezintă calvarul familial din Ajunul Crăciunului a avarului Ebenezer Scrooge (Alastair Sim), care este vizitat de fantomele Crăciunului trecut, prezent și viitor.

4. White Christmas

În acest muzical din 1954 este vorba despre Crosby și Danny Kaye, doi parteneri, care fac echipă cu două surori (Rosemary Clooney și Vera-Ellen) pentru a-și ajuta fostul comandant militar să-și salveze cabana din Vermont.

3. Scrooged

În acest film, Bill Murray joacă rolul unui director de televiziune arogant și necugetat care, în timp ce plănuiește să pună în scenă o producție live a operei lui Dickens,,O poveste de Crăciun”, ajunge să trăiască o variantă exagerată a acelei povești.

2. Home Alone

Macaulay Culkin este uitat de familia sa și forțat să se lupte cu câțiva hoți care vor să îi fure din casă (Joe Pesci și Daniel Stern) în preajma Crăciunului, în această aventură pentru copii a regizorului Chris Columbus și a scriitorului John Hughes.

1. It’s a wonderful life

Puține filme definesc Crăciunul ca filmul din 1946 a lui Frank Capra. Jimmy Stewart joacă rolul lui George Bailey, care, când este pe punctul de a se sinucide, este vizitat de un înger care îi arată adevărata importanță a vieții sale.

sursa foto: rottentomatoes.com

 

Exit mobile version