Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Raluca Turcan – Vom avea o nouă formulă de recalculare a pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut miercuri seara o declarație în care comunică faptul că stagiul minim de cotizare pentru pensie trebuie să rămână de 15 ani, pentru că sunt aproximativ 930.000 de români care au pensie minimă socială, 800 de lei. 

           „Pentru a o accesa pensia minimă, au nevoie de un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Așadar, rămâne stagiul minim de cotizare. De asemenea, pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă care va include și indicele de corecție” a declarat Raluca Turcan.

            Menționăm faptul cei care nu îndeplinesc stagiul minim de 15 ani, există oportunitatea cumpărării de vechime pentru a putea accesa, la vârsta de pensionare, pensia minimă socială. Un român poate cumpăra maxim 6 ani vechime în muncă. Turcan a lămurit și ce se întâmplă cu eliminarea indicelui de corecție, despre care s-a spus că odată eliminat ar putea duce la scăderea pensiei.

„Acest indice de corecție se va regăsi într-o nouă formulă de recalculare. În momentul de față, indicele de corecție este un indicator scos din burtă de către PSD pentru a echilibra sistemul de pensie, după care, când au trecut contribuțiile de la angajator la angajat acest indice de corecție a explodat și am ajuns la o inechitate nejustificată în sistemul de pensie în care oameni angajați în zile diferite doar pentru că au avut un indice de corecție diferit au beneficiat și de pensii cu 40% mai mari unii față de alții în condiții egale”, a precizat Raluca Turcan.

gazetabrasovului.ro

#gazetabrasovului

           Foto – Realitatea.Net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.