Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Alocațiile pot fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației conform Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților

Alocațiile pot fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației conform Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022″, a delarat Oana Ţoiu, preşedintele Comisiei de Muncă de la Camera Deputaţilor.

BNR preconizează că în anul 2021 inflația va trece ușor de 4 % ceea ce însemnă o creștere a alocației cu 10 ron de la 1 ianuarie 2022

Comisia pentru muncă a dat raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.