Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cronica de fotbal ( XIX ) – Anglia va întâlni Italia în finală

E bine că cel puțin la EURO 2020 lucrurile s-au clarificat. Duminică seara avem meci mare, Anglia întâlnește Italia în finală.

Aseară, în semifinală, Anglia a întâlnit la Londra selecționata Danemarcei. N-a fost un meci rău, în schimb a fost al naibii de plictisitor. Au pasat până la paroxism, și au atacat ca berbecii. Viziune de joc „ sus și tare”, sau dăm năvala cu mingea la picior până în poarta adversarului.

    Danezii au deschis scorul din lovitură liberă, superb transformată de Mikkel Damsgaard în minutul 30, după care replica Anglei a venit imediat, printr-un autogol la o fază clară. Și 1 – 1 s-a terminat meciul, oricâte atacuri a avut Anglia la poarta Danemarcei, și oricât de autoritar au dominat partida. Danemarca s-a apărat eroic.

Și au fost prelungiri. Anglia a fost călare pe Danemarca, ducând presiunea la cote inimaginabile.

 

Și vine minutul 102. Penalty pentru Anglia. Nemeritat aș spune eu, mai ales că oricât m-aș uita reluare, contactul nu a avut loc. Marele Kane, eroul britanic, ratează lovitura, dar urmărește mingea și înscrie pe lângă portarul danez. 2 – 1.

 

După gol, Anglia a făcut un neaşteptat pas înapoi, iar danezii au încercat cu ultimele puteri să caute golul care să trimisă meciul la loviturile de departajare. Singura şansă decentă a fost şutul lui Braithwaite (114), respins de Pickford în corner.

 

Și ăsta a fost meciul. Anost.

Să fie fotbal!

Ne vedem în finală.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.