Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

SURSE – Ministrul de Finanțe a fost remaniat. Cîțu va fi interimar la Ministerul Finanțelor

Conform unor surse guvernamentale, Premierul Florin Cîţu ar fi trimis la Palatul Cotroceni cererea de revocare a ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

Alexandru Nazare este omul lui Ludovic Orban, iar decizia vine în contextul Congresului PNL care bate la uşă.

 

Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor, ar putea fi cel de-al doilea ministru remaniat după Vlad Voiculescu de la Sănătate, au declarat, joi, surse liberale, precizând că nu este exclus ca o decizie în acest sens să fie luată chiar în cursul zilei de astăzi.

Potrivit surselor citate, o discuţie pe această temă a avut loc miercuri seară, adăugând că preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-ar fi opus intenţiei premierului Florin Cîţu.

 

De asemenea, sursele au mai afirmat că decizia nu are legătură cu performanţa lui Nazare la şefia Ministerului Finanţelor, ci mai degrabă, cu campania electorală din interiorul PNL. Mai exact, au continuat acestea, Nazare nu ar fi de acord cu alocările bugetare pe care Florin Cîţu le are în vedere pentru primarii liberali.

Reamintim că tensiunile dintre Cîţu şi Nazare sunt mai vechi, premierul blocându-i acestuia din urmă planul de reorganizare a Ministerului şi proiectele de digitalizare.

 

La rândul său, Orban a declarat miercuri că, din punctul său de vedere, niciun ministru PNL nu ar trebui remaniat, precizând că este mulţumit de activitatea acestora.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.