Senator Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD – „Trebuie să abordăm cu pragmatism dimensiunea economică a Inițiativei celor Trei Mări, care implică 13 state și reprezintă o piață de 120 de milioane de persoane”
Cu ocazia Summit-ului de la București privind Inițiativa celor Trei Mări, premierul Marcel Ciolacu a adus în discuție o serie de mesaje cheie și direcții strategice pentru viitorul cooperării regionale. Evenimentul a avut loc în contextul complex al evoluțiilor recente în regiune și a necesității de a dezvolta proiecte de amploare pentru întărirea stabilității și prosperității statelor riverane Mării Negre și Dunării.
Unul dintre punctele centrale abordate de premierul Marcel Ciolacu a fost poziția strategică a României în regiune și potențialul acesteia în reconstrucția Ucrainei după încetarea războiului.
„România trebuie să-și asume un rol de lider în procesul de reconstrucție al Ucrainei. Suntem ferm hotărâți să ne aducem contribuția la dezvoltarea acestei țări după terminarea războiului. Deținem expertiza necesară pentru a juca un rol central în proiectele de infrastructură, energie și digitalizare care vor contribui la reconstrucția Ucrainei.” a declarat Senatorul Marius – Alexandru Dunca, președintele Organizației Județene Brașov a PSD
Un alt punct important atins în cadrul alocuțiunilor a fost poziția geografică a României, stat riveran atât la Dunăre cât și la Marea Neagră, lucru care oferă oportunități semnificative pentru dezvoltarea infrastructurii, energiei și digitalizării în beneficiul întregii regiuni.
„Stabilitatea pe care România o aduce în regiune reprezintă un element fundamental în crearea unui cadru propice dezvoltării și colaborării între statele aflate la Marea Neagră și Dunăre. Suntem pregătiți să ne implicăm activ în acest proces și să contribuim la consolidarea păcii și a prosperității în regiune. Trebuie să abordăm cu pragmatism dimensiunea economică a Inițiativei celor Trei Mări, care implică 13 state și reprezintă o piață de 120 de milioane de persoane. Potențialul de investiții în domeniul infrastructurii, energiei și digitalizării depășește 1.000 de miliarde de euro, oferind mari oportunități pentru dezvoltarea economică regională. România are un rol fundamental în construirea unui viitor prosper pentru toți locuitorii acestei regiuni.” a concluzionat senatorul.
#GazetaBrașovului