Zilnic online

Sebastian Rusu (PNL) – „Răzbunarea de marți a domnului Primar Coliban a fost determinată, în principal, de două aspecte, ambele determinate de calcule politice și personale mărunte și meschine”

409

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri la sediul Partidului Național Liberal, viceprimarul Sebastian Rusu a oferit o serie de explicații în legătură cu tentativa primarului USR Allen Coliban de a-l demite din funcție.

 

Rusu a declarat că Allen Coliban dorește să scape de un adversar politic incomod, care contribuie semnificativ la dezvoltarea și bunul mers al comunității. Viceprimarul a subliniat rolul său în demararea proiectului Sălii Polivalente – „Proiectul Sălii Polivalente, pe care primarul Coliban și USR inițial nu l-au susținut, catalogându-l ca o risipă a banilor publici. Chiar și așa, prin atribuțiile mele din acel moment, am reușit să accelerez proiectul Sălii Polivalente din Brașov, deși a existat o încercare de întârziere a acestuia. Acțiunea mea a condus la nemulțumirea primarului, care își pierdea controlul asupra situației. Documentele oficiale demonstrează că am semnat personal actele de predare a amplasamentului (terenului – nota redacției) către Compania Națională de Investiții încă din luna mai 2021. În caz contrar, am fi putut pierde întreaga investiție! Deloc surprinzător, având în vedere orgoliile domnului primar, la scurt timp după semnarea actelor de predare a amplasamentului pentru Sala Polivalentă, mi-au fost retrase atribuțiile de viceprimar, iar Direcția Tehnică și partea de investiții mi-au fost retrase.

Acum, primarul Coliban își construiește capital de imagine pe baza unui proiect pe care, inițial, l-a blocat. În ciuda afirmațiilor actuale ale primarului cu privire la sprijinul său pentru Sala Polivalentă, inițial acesta nu a manifestat interes și susținere pentru proiect. Este un exemplu elocvent al modului în care interesele politice pot influența deciziile, chiar și atunci când sunt în contradicție cu interesul public și al Brașovului.”

Rusu a atacat și situația camerelor de supraveghere din interiorul Primăriei Brașov – „Atribuțiile mele au fost retrase nu doar din cauza semnării actelor de predare către CNI privind amplasamentul Sălii Polivalente, ci și din cauza semnalelor primite de la mai mulți angajați ai Primăriei, care au indicat faptul că primarul folosește sistemul de camere de supraveghere și monitorizare acces într-un mod neadecvat, inclusiv pentru scopuri personale. În acest sens, am încercat să inițiez un proiect la Consiliul Local, dar primarul a refuzat să îl includă pe Ordinea de zi.”

În ceea ce privește Parcul Industrial Rulmentul, viceprimarul Sebastian Rusu ne-a transmis că „acesta ar fi trebuit dezvoltat în decurs de 2 ani, însă care a rămas nefinalizat, deși a avut la dispoziție 2 milioane de lei din partea Guvernului pentru documentațiile tehnice necesare. Din păcate, bani au fost pierduți din cauza lipsei de acțiune din partea primarului, iar în prezent avem o platformă abandonată și în paragină, care nu își servește scopul.”

„Îndepărtarea  vocii critice de la vârful Primăriei Brașov  și deturnarea atenției opiniei publice de la gestionarea catastrofală a problemelor reale cu care se confruntă orașul și brașovenii , inclusiv sifonarea banilor publici : gunoaie și poluare, fenomenul oamenilor străzii scăpat de sub control, asfaltări haotice și… cu dedicație, abuzurile și pagubele legate de AMURAL, managementul falimentar de la RIAL și FC Brașov, angajările și risipirea banilor publici prin Agenția Metropolitană, absența unui Spital Municipal sau regional modern, problema lipsei parcărilor publice și rezidențiale, și multe altele.

Eu sunt cel care a arătat neîncetat, gestionarea lamentabila și cu consecințe care acum sunt în atenția justiției, a administrației USR și a domnului Coliban în particular, legată de FC  Brașov, Rial, situația doamnei Adriana Miron, iar aceasta este răzbunarea unui om care știe că funia se apropie de par.

Dacă USR ținea la sloganul lor cu „fără penali în funcții publice”,  domnul Primar Coliban trebuia să plece de mult.” a transmis viceprimarul.

 

Camera de Conturi, FC Brașov, catacombe, anchete demarate de DNA și autorizații anulate în instanțele de judecată

 

„Primăria municipiului Braşov a pierdut definitiv procesul prin care a solicitat anularea deciziilor Curții de Conturi legat de finanțarea FC Brașov Steagul Renaște după recursul respins de Curtea de Apel.

Prin Raportul de audit public intern 59161/20.05.2022, s-au constatat nelegalități privind natura unor cheltuieli decontate, însă, deși înaintat conducerii U.A.T. Mun. Brașov, respectiv primarului Coliban, pentru analiză și avizare, la data controlului Curții de Conturi, acesta nu fusese avizat. Drept urmare, s-a instituit obligația de stabilire în condițiile legii a întinderii prejudiciului creat Bugetului Local prin decontarea unor cheltuieli neeligibile și o obligație de recuperare a acestui prejudiciu, astfel stabilit.

Toate criticile lui Coliban Allen cu privire la aceste chestiuni au fost respinse de către instanța de fond și ulterior, a fost respins si recursul, constatările Curții de Conturi rămânând în integralitatea lor. Ar mai fi de adăugat, că în încercarea de a scăpa de stabilirea întinderii prejudiciului și de obligația de recuperare a sumelor, primul cheltuitor al orașului a aruncat pe fereastră sume pentru reprezentarea U.A.T. Mun. Brașov în procedura judiciară într-o încercare disperată de a lăsa aceste sume imense în continuare în buzunarele prietenilor și apropiaților săi.

               Cine va recupera prejudiciul de 3, 5 milioane si MAI ALES CUM ???

Cu privire la Catacombele Brașovului, Bugetul Local a fost păgubit cu suma de 132.575 lei.

Accesul în Catacombele Brașovului a fost permis Asociației AMURAL de către viceprimarul Flavia Boghiu, persoană cu care această asociație a schimbat mail-uri și persoană în biroul căreia au fost văzuți de nenumărate ori reprezentanții AMURAL.

Curtea de Conturi reține că  eu, în calitate de viceprimar, am formulat o plângere adresată D.N.A.- D.T. Brașov, care face obiectul dosarului 91/P/2021. Acest dosar inițial a fost clasat, iar ulterior, în urma plângerii împotriva soluției de clasare, întocmită de către subsemnatul, dosarul a fost redeschis, Tribunalul Brașov confirmând măsura redeschiderii urmăririi penale cu mențiunea că printre persoanele cu privire la care urmează să se efectueze cercetări se află nu doar Boghiu Flavia ci și Coliban Allen.

De asemenea, Curtea de Conturi a stabilit o abatere în cuantum de 73.603 lei care reprezintă valoarea veniturilor neîncasate din folosința bunurilor din domeniul public al municipiului, mai exact același primar risipitor a dat , în folosință gratuită asociației din care făcea parte partenera sa de viață, o parte a bazei sportive Metrom.

Și cu privire la această chestiune a angajat primarul risipitor cheltuieli publice în vederea purtării unui proces prin care să scape de răspundere atât el, cât și cei din jurul sau. Din păcate pentru U.S.R. si domnul Primar, instanțele brașovene – atât Tribunalul Brașov cât și Curtea de Apel Brașov – au confirmat corectitudinea constatărilor Curții de Conturi.

Primarul Allen Coliban și City-managerul Adriana Miron se află în vizorul DNA. Tribunalul Brașov a confirmat, la solicitarea DNA, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care cei doi sunt intimați. Primarul Brașovului este acuzat că a delegat ilegal atribuțiile sale către Adriana Miron, administrator public, în condițiile în care Consiliul Local Brașov a stabilit prin hotărâre că atribuțiile primarului revin viceprimarului în cazul în care edilul este plecat sau se află în concediu.

Anularea , în primă instanță, de către Tribunalul Brașov, a certificatului de urbanism obținut de dl Coliban, dar și a avizului de la Cultură, precum și a autorizației de construire pentru consolidarea și recompartimentarea casei sale din Schei.” a transmis Rusu.

 

Domnul Coliban a prezentat pontaje in ședința de consiliu local ca „argument” pentru demiterea mea și o situație în care se vindea vin fiert

 

„Coliban crede însă că administrația publică se face cu preponderență din birou. Nu e de mirare că orașul arată astfel și că dl Coliban e rupt de problemele reale ale orașului și ale oamenilor. Administrația publică se face pe teren, în mijlocul comunității, în mijlocul oamenilor. Activitatea mea de viceprimar include o parte importantă de activitate pe teren, în mijlocul comunității. Cum ar trebui ea cuantificată, cum ar trebui ea „pontată” ? Cine cuantifică de cate ori m-am trezit la 1, la 3 dimineața, când dl primar era plecat în delegație, iar eu trebuia să merg pe teren, chemat să rezolv probleme???

Primarul spune că eu sunt plătit prea mult, deși sumele prezentate de el sunt BRUTE, nu nete. O dezinformare pe care nu o mai comentez, căci dezinformarea și distorsionarea adevărului în scopuri proprii sunt deja caracteristici și ale leadershipului dlui primar, și ale caracterului său.” a mai declarat Rusu.

Sebastian Rusu atacă – „Dar banii sifonați și pierduți de brașoveni cu FC Brașov : o sumă imensa, 3,5 milioane lei, aruncată pe Apa Sâmbetei datorită deciziilor domnului Primar.  Cine o va recupera? Primarul să își vadă bârna din ochii lui înainte să caute paiul din curtea altora. Și referitor la situația cu vinul fiert , vândut fara autorizație de un domn care se pare ca este partenerul unei angajate de la Salvamont, am aflat de aceasta situație din presă, după ce Poliția locala a fost sesizată. Daca domnul Coliban știa, de ce nu a sesizat dumnealui Politia Locala sau alte organe competente ?

În plus, cum justifica Coliban OMISIUNEA DE SESIZARE în cazul AMURAL, pentru doamna viceprimar Boghiu, în condițiile în care era la curent cu rapoartele Curții de Conturi și ale Serviciului de audit intern al Primariei?”

„Vreau sa închei spunând  că voi fi și mai incisiv, și mai aprig, și mai vocal în dezvăluirea tuturor faptelor care încalcă legea, transparență și integritatea, voi continua să lupt pentru drepturile brașovenilor, să îi protejez de administratori slabi și corupți, chiar cu prețul unor răzbunări nedrepte și absurde ca cea care s-a încercat ieri împotriva mea.” a adăugat Rusu în încheiere.

 

#GazetaBrașovului

 

 

 

 

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.

Abonează-te la newsletter
Înscrieți-vă aici pentru a primi cele mai recente știri, actualizări și oferte speciale livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
Te poți dezabona oricând!

Acest site folosește cookies. Utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie. DA, ACCEPT Mai mult