Site icon Gazeta Brașovului

Guvernul francez vrea impunerea obligatorie a vaccinării contra COVID-19 la persoanele cu vârsta între 24-59 ani

Guvernul francez vrea să facă vaccinarea obligatorie contra COVID-19  pentru cei cu vârsta cuprinsă între 24 şi 59 de ani, ca răspuns la îngrijorările legate de un „al patrulea val” de infecţii.

În urma anunțului făcut de premierul Jean Castex care a declarat că va insista pentru vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sănătate, Senatul francez își exprimat dorinţa de a extinde măsura pentru a include şi adulţii tineri şi de vârstă mijlocie.

Senatul francez a publicat zilele trecute un raport al Misiunii Comune de Informare care susţinea ca fiind obligatorie vaccinarea tinerilor până la adulţii de vârstă mijlocie, invocat fiind motivul că ar putea reduce semnificativ numărul persoanelor spitalizate şi decesele.

Raportul a emis un avertisment sever: „Acţionează acum pentru a limita impactul !”.

Vaccinările obligatorii sunt propuse pe fondul rămânerii în urmă a Franţei în ceea ce priveşte programul de vaccinare. Franţa are sub 25% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani inoculate şi doar jumătate dintre adulţii cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 ani sunt vaccinaţi.

Guvernul are în vedere, de asemenea, să trimită medicilor liste cu persoane care nu s-au vaccinat, astfel încât să poată fi presaţi să o facă. O altă măsură luată în calcul este anularea posibilităţii celor nevaccinaţi de a face teste COVID pentru a putea călători.

Nu este prima dată când Franţa are în vedere impunerea unor măsuri draconice pentru a forţa cetăţenii să se vaccineze.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

 

Exit mobile version