Site icon Gazeta Brașovului

Guvernul prelungește starea de alertă

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile după ce guvernul a adoptat printr-o hotărâre măsurile propuse de către CNSU, au anunțat Florin Cîțu și Raed Arafat la finalul ședinței de guvern de astăzi.

Principala modificare faţă de măsurile aflate în vigoare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile restrictive pentru persoanele care au trecut prin boală, de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu COVID-19.

 

Raed Arafat a declarat faptul că vaccinarea este singura soluție pentru a evita un val patru cu efecte grave.

„ Măsurile pe care le luăm sunt condiționate de incidență. Pentru data de 1 august nu pot să vă spun ce măsuri se vor lua. Rămânem pe recomandarea că vaccinarea este singura soluție pentru a evita un impact grav al infectării și acest lucru se vede în alte țări”, a explicat Raed Arafat.

 

Prin hotărârea de guvern s-a mai stabilit reducerea suprafeței minime pentru fiecare persoană la nunți, botezuri, mese festive, și creșterea la 1000 numărul spectatorilor la activități culturale în aer liber. În plus, la exterior la restaurante, se elimină regula cu maximum 6 persoane la o masă.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Exit mobile version