Site icon Gazeta Brașovului

A aterizat primul Airbus A340 în Antarctica

Pentru prima dată, un airbus A340 a aterizat pe terenul înghețat al Antarcticii. Aruncă o privire asupra momentului istoric derulat mai jos:

Pilotul Carlos Mirpuri și echipajul său de specialiști de la compania aeriană Hi Fly au făcut călătoria de 2.800 de mile care a pornit din Cape Town, Africa de Sud, care a durat puțin peste cinci ore și a fost rezultatul a luni de pregătire. Aeronava a fost închiriată de Wolf’s Fang, o stațiune de vacanță de lux care a fost fondată recent la Polul Sud.

Echipajul a avut sarcina importantă de a livra în tabără proviziile necesare clienților săi.

Pentru a ateriza aeronava, au trebuit să fie săpate șanțuri în pista de 10.000 de metri. Acest lucru a oferit aeronavei suficientă aderență pentru a ateriza fără probleme, în ciuda greutății sale colosale. Se spune că, cu cât vremea este mai rece, cu atât este mai ușor să aterizezi.

Datorită acestei realizări, aeronava poate fi acum închiriată pentru a zbura un grup mic de turiști către această destinație de vacanță, alături de oameni de știință și mărfuri esențiale.

În prezent, nu există aeroporturi in aceea zonă. Cu toate acestea, aproximativ 50 de piste mai mici sunt folosite de cei care trebuie să viziteze continentul, cum ar fi cercetătorii și alți vizitatori. Poate că acesta va fi începutul ca Antarctica să devină o nouă destinație turistică.

sursa foto: Speedstream Films

Exit mobile version