Site icon Gazeta Brașovului

Rusia începe producția rachetei hipersonice, care va fi „de neoprit”.

Rusia a început producția în serie a rachetei sale hipersonice Zircon care are o viteză de 6,200km/oră.

Această armă „de neoprit” o sa fie folosită de către Marina Rusă începând cu anul viitor. Testele au început din august și nu sunt încă finalizate, dar vor continua cât timp arma este încă în producție. O lansare de probă a rachetei hipersonice a avut loc la începutul acestei luni în Marea Albă.

Racheta Zircon a fost, de asemenea, lansată cu succes asupra unei ținte terestre de pe coasta Mării Barents în iulie. Cu o lună înainte, racheta Zircon a fost lansată pentru prima oară dintr-un submarin.

În total, sunt planificate încă cinci lansări de testare asupra unor ținte maritime și terestre.

S-a susținut că, deoarece racheta Zircon zboară atât de repede și la o altitudine atât de joasă, aceasta nu poate fi detectată de către sistemele americane anti-rachetă.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că Zirconul formează o parte importantă a prezenței militare rusești.

Atât SUA, cât si China lucrează, în prezent, la arme supersonice.

Există îngrijorări cu privire la creșterea numărului de trupe rusești, în special în apropierea graniței cu Ucraina. Karen Donfried, secretar de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, a spus reporterilor că „toate posibilitățile” sunt luate în considerare.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) se va consulta săptămâna aceasta cu privire la următorii pași.

sursa foto: Kremlin Pool / Alamy Stock Photo

Exit mobile version