Site icon Gazeta Brașovului

Două persoane depistate cu noua variantă Omicron la Brașov și Vaslui

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, astăzi, o întâlnire de urgență la Guvern cu specialiștii din sistemul sanitar pentru a stabili noile măsuri care trebuiesc luate având în vedere că au fost confirmate primele două persoane din România cu noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2, mai exact la o femeie din Brașov și un bărbat din Vaslui.

Au fost convocați directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Este vorba despre o femeie si un bărbat, din Brașov și Vaslui, asimptomatici, care s-au întors în 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

„După consultarea cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara noastră de o evoluţie nedorită”, a declarat prim-ministrul.

La ora actuală, aceste două persoane sunt singurele cazuri confirmate cu noua variantă Omicron din România.

Exit mobile version