Site icon Gazeta Brașovului

Nicolae al României – nepotul Regelui Mihai, a lansat ieri, la Brașov, albumul de fotografii „Bunicul meu Regele Mihai”!

 

O apariție editorială absolut specială, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai, această carte-album reprezintă o adevarată incursiune în viața de familie a Majestății Sale. Fotografiile au fost selectate de Nicolae al României, din dorința de a ni-l prezenta pe Regele Mihai în ipostaza în care l-a cunoscut el însuși – cea de bunic, de cap al familiei.

La lansarea albumului, Principele Nicolae al României a fost însoțit de soția sa Alina-Maria Binder. Au fost alături de el și doamna *Marilena Rotaru si domnul **Mircea Ivanoiu.

„Veți întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, știa mereu cum să ne aducă un zambet pe buze, reușind totodată să ne învețe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecții a căror valoare o simt și acum” a povestit Nicolae al României.

Principele a venit pentru prima oară în România în 1992, atunci când Regele Mihai s-a întors şi când aproape un million de oameni au ieşit să îl vadă de la balconul Hotelului Continental. Principele avea atunci aproape 7 ani.

„Am fost acolo, dar nu ţin minte ce s-a întâmplat în jurul meu, a fost un moment deosebit pentru istoria României, pentru popor, pentru familia mea. Atunci nu mi-am dat seama ce a însemnat acea vizită, dar peste ani am înţeles. A fost clar că ce a făcut bunicul meu a rămas în sufletele românilor, n-o să uit momentul din balcon.”

El a înţeles cu adevărat că bunicul său este Rege în jurul vârstei de 13-14 ani. Când mergea cu bunicii în Elveţia, în vacanţe, când luau masa sau în alte momente aceştia îi povesteau despre regalitate.

„Bunicul meu a fost şi este, mai ales pentru mine, un sfânt.”


Aceast album nu ar trebui să lipsească din biblioteca românilor mai ales pentru că este o oportunitate unică unde puteți vedea fotografii nepublicate până acum cu Regele Mihai.

*Marilena Rotaru este o autoare, documentaristă, jurnalistă de televiziune, publicistă și romancieră română, cel mai bine cunoscută ca realizatoare de programe culturale la Televiziunea Română și în special a seriei de restituiri dedicate românilor de valoare expatriați, „Memoria exilului românesc”, în care a interveviat mulți exilați români de valoare ai epocii României comuniste. Marilena Rotaru a realizat numeroase documentare și interviuri despre Regele Mihai și ceilalți membri ai Familiei Regale.

**Mircea Ivanoiu fost profesor universitar UnitBv.Inginerul Mircea Ivanoiu a construit harta interactivă a României interbelice, Director executiv la Fundația Aspera ProEdu Brașov.

Exit mobile version