Site icon Gazeta Brașovului

Situația la zi (1 martie): Uriașul convoi rusesc se apropie de Kiev, pe măsură ce bombardamentele se intensifică

Fotografiile din satelit arată un convoi de vehicule blindate, tancuri, artilerie și vehicule de sprijin rusești la nord de capitala Ucrainei, care se întinde pe 65 de kilometri.

Se întâmplă în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că trupele ruse au intensificat bombardarea Ucrainei, numind-o un efort de „a pune presiune” asupra guvernului său pentru a face concesii în timpul discuțiilor care au avut loc luni.

Trupele belaruse au trecut granița cu Ucraina

Rada, parlamentul ucrainean, a declarat că „trupele belaruse au intrat în regiunea Cernihiv”.
Informația a fost confirmată publicului de Vitaliy Kyrylov, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritorială de Nord.
Cernihiv în nord-estul Ucrainei, se învecinează cu Belarus.

Sergiy Kyslytsya, ambasadorul Ucrainei la ONU, a afirmat marți că 6.000 de soldați ruși și-au pierdut viața până acum în conflict.
El a susținut că, întrucât Rusia încă nu a recunoscut câți trupe a pierdut, familiile decedaților ar putea să nu primească despăgubirile care li se datorează.

Guvernul rus plătește mai puțin de 90 de euro

Potrivit oficialilor, guvernul rus plătește mai puțin de 90 de euro drept compensație rudelor soldaților ruși uciși. Până la 6 dimineața, 1 martie, aproape 6000 de militari ruși au fost uciși în acțiune în războiul împotriva Ucrainei.

Parlamentul European va discuta despre evenimentele care se desfășoară în Ucraina la ora 12:30, a declarat președintele instituției, Roberta Metsola.
Deputații vor asculta atât președintele ucrainean, cât și președintele Parlamentului ucrainean.
De asemenea, șeful Consiliului European Charles Michel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și principalul diplomat al blocului, Josep Borrell, se vor adresa parlamentarilor.

Exit mobile version