Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cîțu revoltat – directorii companiilor de stat își dau salarii și bonusuri nemeritate

   Premierul Florin Cîțu a declarat public că este nevoie de reformarea companiilor de stat, dat fiind faptul că acestea în loc să facă investiții, folosesc bugetele pentru bonusuri nemeritate, excursii și activități de team building.

   Doar că în acest caz, Florin Cîțu trebuie să rezolve următoarea situație, care pare destul de complicată.

În primul rând, oficial salariile directorilor de mari companii de stat sunt secretizate. Asta înseamnă că nimeni nu știe, sau nu ar trebui să știe cât câștigă un astfel de director. Cu tot cu bonusuri!

În al doilea rând miniștrii stabilesc salariile, bonusurile și criteriile de performanță ale directorilor din marile companii de stat. Practic, acționariatul, adică statul, numește membrii în consiliile de administrație, de cele mai multe ori pe filieră politică. Membrii ce primesc pentru fiecare ședință o indemnizație. Oamenii numiți astfel fie nu au pregătirea necesară și nici experiență în domeniile în care aceste companii activează, fie sunt coordonați de cei care i-au numit în aceste poziții. Salariile, bonusurile și criteriile de performanță sunt aprobate de către acești oameni, constituiți în consilii de administrație.

Astfel o mână spală pe alta, și toate lucrurile par în regulă, deși nu sunt, dat fiind faptul că se jonglează cu bani publici, numiri pe criterii politice și salarii secretizate care nu au nici o legătură cu economia reală.

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.