Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Răzvan Popa ( PSD ) – „Am auzit ca madam Clotilde, primarița de sector, a fost hărțuită pe când era în mașină. Vaaiii….nu știu cine este individul care a agresat-o, dar cu siguranță o să ajungă om mare”

În urma știrii de ieri conform căreia Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand a fost agresată în trafic, știre ce a făcut înconjurul televiziunilor de știri, fostul europarlamentar Răzvan Popa, actual City Manager al comunei Teliu din județul Brașov, a avut o postare pe Facebook, cităm ,,Am auzit ca madam Clotilde, primarița de sector, a fost hărțuită pe când era în mașină. Vaaiii….nu știu cine este individul care a agresat-o, dar cu siguranță o să ajungă om mare”.

El face referire la incidentul de acum câțiva ani, când un grup de protestatari ai USR Brașov, l-au așteptat să iasă de la o conferință a PSD de la Hotel Aro de la Brașov, incident în care a fost gratulat în mod public cu apelativele ,,șobolan”, ,,iubitor de hoți”, ,,gunoiule” și ,, ești un om de c….t”. Această acțiune de protest, conform filmărilor ajunse în spațiul public a fost condusă și de Codruț Bucur, actualul Subprefect al Brașovului.

https://www.facebook.com/100000663499103/videos/4385942138104526/

Diferența dintre acțiunea care a avut loc atunci, când protestatarii doar au verbalizat acele apelative, cităm ,,șobolan”, ,,iubitor de hoți”, ,,gunoiule” și ,, ești un om de c….t”, fără să atingă autoturismul cu care actualul City Manager al comunei Teliu a plecat, și incidentul de ieri când o persoană a încercat să deschidă autoturismul în care se afla Clotilde Armand, cu scop vădit de agresiune, este mare, dat fiind faptul că în primul caz protestatarii doar au verbalizat fără încercarea de a aduce vătămări fizice lui Răzvan Popa sau bunurilor sale.

Chiar și situațiile erau diferite. PSD-ul condus de Dragnea forța legile justiției prin OUG 13, făcând tot ceea ce îi stătea în putere pentru a influența justiția, parlamentul și guvernul cu scopul de a scăpa de condamnare penală, lucru care a pus pe jar opinia publică. În acest caz, tentativa de agresiune fizică asupra lui Clotilde Armand vine pe fondul strategiilor și presiunilor care se fac asupra ei și a aparatului administrativ de la Sectorul 1 din București, în ,,Războiul gunoaielor”.

În urma incidentului în care Răzvan Popa a fost protagonist, actualul subprefect Codruț Bucur a fost demis din fruntea organizației municipale a USR Brașov, organizația considerând că astfel de comportamente nu au ce căuta în spațiul public, și că un protest nu poate degenera în acest fel.

Subprefectul Codruț Bucur a avut chiar și replică la postarea lui Răzvan Popa, cităm

„Cel care l-a agresat pe Răzvan Popa a conștientizat greșeală pe care a făcut-o, si-a cerut scuze public imediat, a renunțat la poziția politică pe care o ocupa în urma unor alegeri interne democratice, s-a prezentat la poliție și parchet unde a declarat tot ce cunoștea despre întâmplarea respectiva, iar Parchetul a considerat că nu există fapte penale sau contravenționale de reținut în sarcina lui.

Ceea ce ne diferențiază nu este imacularea sau lipsă totală a greșelilor ci atitudinea in fața greșelii. Eu, căci despre mine este vorba, am regretat atunci și am îndemnat toți protestatarii să nu recurgă la niciun fel de violența. Și așa a și fost în Brașov pe parcursul a trei ani de proteste continue.

Iar acestea nu sunt singurele diferențe între cele două situații. Sper că nu comparați protestele împotriva infractorului Dragnea cu susținerea față de mafia gunoaielor din București. Iar dacă o faceți, sunteți într-o mare eroare”.

 

Dan Vâju

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.