Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Israel – Adolescentă de 16 ani și-a dat în judecată mama pentru a se putea vaccina anti-COVID

 

O adolescentă de 16 ani din Israel poate fi vaccinată anti-COVID împotriva voinței mamei sale, a decis, joi, un tribunal din Israel, potrivit agenției DPA. Adolescenta a deschis o acțiune împotriva mamei ei într-o instanță de judecată în martie, pentru că voia să fie vaccinată, ca tatăl ei şi ca alte rude, iar mama nu-i permitea. 

 

Mama și-a explicat atitudinea ce consta în refuzarea vaccinării întrucât consideră că acesta este un „experiment de masă” şi se temea că ar putea exista efecte adverse pe termen lung pentru fiica ei. 

 

Joi, 8 iunie, un tribunal districtual din Haifa a confirmat verdictul unei instanţe inferioare care decisese în favoarea adolescentei, a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului. Instanţa a făcut trimitere la recomandările Ministerului Sănătăţii ca toţi israelienii să fie vaccinaţi de la vârsta de 12 ani.

 

Pe lângă faptul că va trebui să-i permită fiicei sale să se vaccineze, mama trebuie să plătească acum şi cheltuielile de judecată, care reprezintă echivalentul a circa 1.540 de dolari.

 

Numărul infecţiilor cu coronavirus în Israel a crescut recent în mod semnificativ în ultimele zile. Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că în ultimele 24 de ore au fost raportate 518 cazuri noi. Numărul persoanelor grav bolnave a crescut la 46 şi două au murit – primele decese de COVID din această lună. Cele mai multe cazuri noi sunt legate de varianta Delta a coronavirusului. Premierul israelian Naftali Bennett a făcut apel la tineri să se vaccineze împotriva COVID.

 

#gazetabrasovului

 

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.