Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Guvernul Italiei acționat în instanță de către cetățeni pe tema gestionării proaste a pandemiei

Sunt solicitat despăgubiri de 100 de milioane de euro.

Guvernul este acuzat de „ neglijenţă sistematică” în gestionarea pandemiei covid-19, într-un proces care a început la Roma

 

„ Italia a întârziat să impună măsuri în vederea opririi epidemiei covid(-19). Iar când a făcut-o în sfârşit, măsurile nu erau adecvate”, a acuzat joi Consuelo Locati, reprezentantă a cetățenilor

„ Planul împotriva pandemiei şi strategiile implementate în vederea opririi infecţiilor nu au ţinut cont de deficienţe structurale ale spitalelor şi sistemului de sănătate italian”, acuză Consuelo Locati.

Mărturiile şi probele „neglijenţei” care acuză autorităţile sanitare, și care ar fi cauzat, numeroase morți, sunt adunate într-un dosar de 2.000 de pagini.

Printre documentele depuse la dosar ar exista și un document  întocmit de către Biroul OMS la Veneţia, publicat la 13 mai şi retras a doua zi, document ce ar sublinia caracterul depăşit al planului de pregătire în lupta împotriva pandemiilor în Italia, care data din 2006.

 

Consuelo Locati consideră că „ acest dosar civil pune în discuţie responsabilitatea politicienilor şi instituţiilor şi cere ca ei să-şi asume responsabilitatea în faţa cetăţenilor pe care trebuia să-i apere şi cărora le-au încălcat drepturile, atât dreptul la sănătate, cât şi dreptul la viaţă”.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.