Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Aproape 60 de persoane decedate și peste 1300 de persoane dispărute în Germania

Inundații catastrofale în Germania. Belgia și Olanda sunt și ele afectate de fenomenele meteo extreme

 

Autoritățile germane au identificat aproape 60 de persoane ucise de inundații. Majoritatea deceselor au fost raportate în landurile Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat.

 

Mai mult de 1.300 de persoane nu sunt date dispărute, autoritățile menționând drept cauză posibilă căderea rețelelor mobile.

 

Un baraj de pe râul Rur, în districtul Eifel din Germania, puternic lovit de viituri, este monitorizat permanent de către autorități. Există temerea că acesta s-ar putea rupe. Localitățile din apropierea barajului au fost complet evacuate, dar avertismentul a fost extins acum și pentru orașele aflate de-a lungul râului, în aval de baraj.

 

Continuă evacuarea sinistraților refugiați pe acoperișurile caselor cu elicopterele, în timp ce rețelele de transport din granița Germaniei cu Belgia, Luxemburg, Franța și Olanda sunt impracticabile.

 

Transportul feroviar, rutier și fluvial a fost întrerupt pe râul Rin, iar specialiștii nu au vești bune. Sunt așteptate furtuni puternice în sud-vestul Germaniei, cu ploi torențiale până vineri seară, a avertizat Serviciul Meteorologic German într-un buletin meteo.

 

#GazetaBrasovului

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.