Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Noi administratori „speciali ” pe lista lui Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a postat pe pagina sa de Facebook că eliberează din funcţie un nou rând de administratorii speciali, care ar fi trebuit să pregătească privatizarea Uzinei Mecanice Cugir, Fabricii de Arme Cugir şi Uzinei Automecanice Moreni

 Săptămâna trecută, Năsui anunţa închiderea a cinci astfel de „ sinecuri”

 

Acesta a precizat în postare că salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună, deşi „ statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu”, iar companiile enumerate înregistrează pierderi masive.

 

„ Eliberăm din funcţie alţi administratori,, speciali”. De data aceasta este vorba de administratorii speciali a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

 

Năsui prezintă situaţia acestor companii de stat, cităm – „ Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 şi 7 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, arată ministrul îm postrea de pe Facebook.

 

Potrivit lui Năsui, aceşti administratori speciali „ nu făceau absolut nimic” – „ Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt «ale noastre», adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului”, a conchis Claudiu Năsui.

#GazetaBrasovului

 

gazetabrasovului.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.