Zilnic online

Bărbați reținuți de către polițiștii brașoveni

168

1. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” și “înșelăciune” (2 fapte).

În fapt, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul său, ar fi fost abordată de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv, sub pretextul vânzării de produse de bucătărie, ar fi pătruns în imobilul său și i-ar fi sustras sumele de 5.000 lei și 300 euro.

În urma investigațiilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea faptei, aceasta fiind un bărbat, în vârstă de 31 ani, din județul Mureș.

La data de 30 ianuarie 2022, în jurul orei 11.40, polițiștii au depistat în flagrant delict, bărbatul în cauză, la scurt timp după ce ar fi săvârșit o altă faptă de înșelăciune, prin aceea că, prin utilizarea de nume și calități mincinoase, ar fi comercializat unui bărbat, mai multe produse de bucătărie, contra unei sume de bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de sprijinul Poliției Municipiului Făgăraș.

 

2.  Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și  furt.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că la data de 29 ianuarie 2022, un bărbat, în vârstă de 55 ani din județul Hunedoara, în timp ce se afla interiorul unei societăți comerciale din municipul Brașov, purtând mască de protecție sanitară, ar fi sustras două laptopuri, trecând de linia caselor de marcat fără a achita contravaloarea acestora.

Ulterior, la data de 30 ianuarie 2022, acesta s-ar fi deplasat în interiorul aceleiași societăți comerciale, ar fi selectat mai multe bunuri, cu scopul de a le sustrage, însă a părăsit locația fără a avea bunurile asupra sa.

Valoarea prejudiciului total creat este de aproximativ 5.150 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

   Acțiuni ale polițiștilor brașoveni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru menținerea siguranței rutiere

 

1. La data de 30 ianuarie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secțiile 1-5 Poliție au organizat și desfășurat o acțiune, cu efective mărite, pe raza municipiului Brașov, ce a avut ca scop prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-CoV-2, verificarea respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Polițiștii au acționat în zona centrelor comerciale în vederea verificării respectării normelor de protecție sanitară și a celor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și verificarea respectării prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare și O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au legitimat 91 de persoane, au verificat 12 societăți comerciale și 20 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 38 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 35 sancțiuni contravenționale aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-192 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 1.850 lei.

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

 

1.  Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

În fapt, la data de 30 ianuarie 2022, în jurul orei 02.50, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 39 ani, care conducea un autovehicul pe strada Egretei din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,65 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2.  La data de 31 ianuarie 2022, în jurul orei 01.30, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Hoghiz au observat în trafic un autovehicul, care circula pe raza localității Apața din județul Brașov și care la vederea echipajului de poliție, a încercat să evite interacțiunea cu membrii patrulei, încercând să fugă.

 

Polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat, în vârstă de 31 ani, iar la testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,73 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

3.  Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

În fapt, la data de 30 ianuarie 2022, la ora 07.58, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 35 ani, care conducea un autovehicul pe raza municipiului Făgăraș, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,42 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

4.   La data de 30 ianuarie 2022, în jurul orei 14.30, un bărbat, în vârstă de 43 ani, care conducea un autovehicul pe DJ103F, pe raza localității Voila din județul Brașov, a acroșat un autoturism oprit în fața unui imobil, în urma evenimentului rutier rezultând doar pagube materiale.

 

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,78 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

5.   Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Bran efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

În fapt, la data de 30 ianuarie 2022, în jurul orei 23.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 33 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Moieciu din județul Brașov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

6.  La data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 23.50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 45 ani din municipiul București, care conducea un autovehicul pe bulevardul Libertății din Stațiunea Predeal, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

7.   Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. (3)  și  “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

În fapt, la data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 23.55, polițiștii au depistat în trafic o femeie, în vârstă de 44 ani din municipiul București, care conducea un autovehicul pe bulevardul Libertății din Stațiunea Predeal, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,68 mg/l alcool pur. Prin urmare, aceasta a fost condusă la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că proprietarul autoturismului, care se afla  în calitate de pasager pe scaunul din dreapta față, i-ar fi încredințat femeii autovehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că aceasta se află sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Obțineți actualizări în timp real direct pe dispozitivul dvs., abonați-vă acum.

Abonează-te la newsletter
Înscrieți-vă aici pentru a primi cele mai recente știri, actualizări și oferte speciale livrate direct în căsuța dvs. de e-mail.
Te poți dezabona oricând!

Acest site folosește cookies. Utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie. DA, ACCEPT Mai mult