Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Românii asigurați se pot trata de la 1 iulie la privat dacă plătesc diferența

Guvernul României a adoptat pe 24 iunie o ordonanță de urgență care prevede introducerea contribuției personale ( coplată ) pentru serviciile medicale oferite de furnizorii privaţi aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate.

Astfel, începând cu 1 iulie, persoanele asigurate la sistemul național al asigurărilor de sănătate se pot trata la privat dacă plătesc diferenţa faţă de cât decontează asigurarea de stat pentru ei.

Contribuția personală va fi solicitată de către prestatorul de servicii medicale privat  atunci când pacientul se va prezenta și își va exprima dorința de a se trata în unitatea respectivă. Pacientul va primi un deviz estimativ care îi arată ce sumă decontează Casa de Asigurări de Sănătate, și cât percepe respectiva unitate medicală în plus.

“Ce aduce cu adevărat nou măsura contribuţiei personale de la 1 iulie este transparenţa. Există un deviz estimativ care are un format standard, detaliat pe categorii de cheltuieli – medicamente, materiale sanitare, hrană, resursa umană” a declarat Adrian Gheorghe, șeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate

Pacientul are la dispoziţie 5 zile să se opteze pentru această variantă, dacă acceptă oferta sau dacă merge la alt spital privat pentru a obţine alte oferte.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.