Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Republica Moldova – Partidul Maiei Sandu a obținut 48% din voturi

 

În urma alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a obţinut 48,09 % dintre voturi, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) 30,65%, Partidul Şor 6,43%, iar Blocul electoral Renato Usatîi 4,30%, potrivit datelor preliminare transmise, luni dimineața, de Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova.

 

După centralizarea a 95,02% dintre procesele verbale, reprezentând un număr total de 1.282.088 de voturi, Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a transmis că s-au înregistrat următoarele rezultate:

 

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) 48,09 % dintre voturi;

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) 30,65 %;

Partidul Şor 6,43 %;

Blocul electoral Renato Usatîi 4,30 %

 

Comisia Electorală Centrală precizează că rezultatele scrutinului poartă un caracter preliminar, până la prezentarea, la CEC, a documentelor electorale în original.

 

La alegerile de duminică au participat 1,47 milioane de alegători, respective 48 la sută. În secţiile din străinătate s-au prezentat la urne peste 205 mii de alegători. În cele 41 secţii de votare constituite pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului au votat circa 30 mii de alegători.

 

#gazetabrasovului

gazetabrasovului.ro

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.