Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată – Grecia a intrat în zona galbenă, Spania, Portugalia și Olanda în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi, 15 iulie 2021, Hotărârea numărul 46 prin care s-a făcut actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

 

Măsurile epidemiologice vor intra în vigoare în data de 18 iulie la miezul nopții.

 

Conform listei, în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia. În zona galbenă au intrat Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia, țări care erau în zona verde până astăzi.

 

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat din nou în zona galbenă, în vreme ce Spania și Portugalia au intrat în zona roșie, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

 

Persoanele vaccinate cu ambele doze NU vor sta în carantină la sosirea în România, indiferent din ce zone sosesc.

 

Persoanele nevaccinate care vin din zona roșie stau 14 zile în carantină la sosirea în România, chiar dacă au un test PCR negativ. În cazul persoanelor nevaccinate care sosesc din zona galbenă, acestea vor sta în carantină doar în situația în care nu pot prezenta un test PCR negativ efectuat în ultimele 72 de ore. Cei care vin din zona verde nu au nevoie de niciun fel de document epidemiologic.

 

#GazetaBrasovului

gazetabrasovului.ro

Anexa_la_HCNSU_nr._46_din_15_07_2021-_Lista_cu_clasificarea_țărilor_sau_teritoriilor_în_funcție_de_rata_de_incidență_cumulată

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.