Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Turcia – 4 morți și zeci de incendii de vegetație

Tragedie în stațiunile turcești, din cauza incendiilor de vegetație

 

 Mii de turiști și-au compromis vacanțele și sunt gata să plece acasă

În stațiunea Marmaris, mai multe hoteluri au fost evacuate. Cel puțin 4 oameni și-au pierdut viața, iar 350 au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum. În ultimele trei zile, 85 de incendii au avut loc în 26 de provincii ale Turciei. 11 dintre ele ard și acum.

 

Oficialii turci susțin că marea majoritate a focarelor au fost provocate intenționat.

 

La Marmaris, Bodrum, Mugla, dar și la Side și Manavgat, lângă Antalya, flăcările par să fi scăpat total de sub control. Intervențiile sunt dificile, din cauza terenului accidentat din spatele hotelurilor, dar puternic împădurit, cu păduri de pini care ard ca niște torțe. Sunt de ajuns câteva scântei pentru apariția unui nou focar.

 

A fost o noapte de foc pentru locuitorii multor zone de pe coasta de est și de sud a Turciei. Incendiile de vegetație au afectat regiuni întregi, în ciuda eforturilor disperate ale autorităților și localnicilor de a aduce flăcările sub control.

 

Imagini apocaliptice au fost surprinse în Mugla, în regiunea Bodrum de la Marea Egee, unde focul a înaintat toată noaptea de pe versanți spre mal, unde sunt și zonele locuite. Peste tot, focul se apropie periculos de clădiri.

 

În unele zonele împădurite, copacii sunt carbonizați, fără pic de verde, dar în mod curios, în unele locuri, focul s-a oprit chiar lângă hoteluri și piscine, care nu au nici măcar cenușă pe ziduri și terase.

 

În alte locuri, din nefericire, focul a distrus totul – case, ferme, hambare, iar multe animale domestice au murit asfixiate sau arse de vii pentru că nu au fost evacuate la timp.

 

#GazetaBrasovului

gazetabrasovului.ro

Foto – ProfiMedia

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.